Go Back
+ servings
filmjölkslimpa med bikarbonat

Filmjölkslimpa, grundrecept

Inget betyg än
Det enklaste brödet du kan baka! Det här grundreceptet går att anpassa efter vad du har för mjöl, fröer och få torkade frukter hemma. Perfekt till vardagsfrukosten!
Servings 2 limpor
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 timme 40 minuter
Total tid 1 timme 50 minuter

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 3,5 dl vetekross
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 5 msk brödkryddor
  • 1 liter filmjölk
  • 0,5 dl brödsirap
  • 1 dl nötter hackade
  • 1 dl torkad frukt

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke. Klä två brödformar med bakplåtspapper och fördela smeten i dem. Platta till den lite. Strö eventuellt över frön, gryn eller nötter om du vill.
  • Grädda bröden i 175 grader i cirka 1h och 40 minuter. De ska vara ordentligt gräddade i botten, om man tar ut dem för tidigt är de kladdiga längst ner. Låt svalna på galler.
  • De håller bra i rumstemperatur, upp emot en vecka utan att bli torra. Men de går också utmärkt att frysa. Jag brukar dela dem på mitten och frysa in halva limpor och ta upp vid behov.
Author: Danielle
Måltid: Frukost