Go Back
+ servings
mousse med karamelliserad mjölk

Dulce de leche-mousse

Inget betyg än
En enkel och fluffig mousse med smak av dulce de leche som ger en söt och god kolasmak. Toppa gärna me hackad mörk choklad eller rostade hasselnötter.
Servings 8 portioner
Förberedelser 20 minuter
Kylning 4 timmar
Total tid 4 timmar 20 minuter

Ingredienser

  • 240 g dulce de leche karamelliserad mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 st äggvita cirka 1 dl
  • 1,5 tsk socker
  • mörk choklad hackad

Instruktioner

  • Plocka fram dulce de leche och låt den bli rumsvarm. Rör om den så att den är krämig.
  • I en egen bunke, vispa grädden tills den är fast. Ställ åt sidan.
  • I en annan bunke, vispa äggvitorna tills det inte lägre skummar eller finns några bubblor. Tillsätt sockret och vispa tills det bildas glansiga, fasta toppar.
  • Vispa ner cirka ⅓ av den vispade grädden i dulce de lechen. Rör tills allt går ihop. Vänd försiktigt ner resten av grädden med slickepott.
  • Blanda ner ⅓ av de vispade äggvitorna i dulce de leche mixen och rör ihop det tills allt blandat sig. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna tills det precis går ihop. Tänk på att inte blanda för hårt så att luften du vispat in i grädden och äggvitorna försvinner.
  • Häll upp moussen i rena glas och ställ in den i kylskåpet i minst fyra timmar. Ta fram precis innan servering och toppa med hackad choklad eller hackade och rostade hasselnötter.

Anteckning

Karamelliserad mjölk är en oöppnad burk kondenserad mjölk som kokats i cirka tre timmar i en stor gryta med vatten. Jag rekommenderar att du köper den färdig för att slippa förberedelserna med kokningen. Det är ungefär samma pris på båda sorterna i mataffären.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt