Go Back
+ servings

Devil's Food Mini Cupcakes

Inget betyg än
Servings 24 st mini

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 1 dl varmt vatten
  • 0,5 dl kakao
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1,5 tsk bakpulver

Chokladsmörkräm

  • 50 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3-4 dl florsocker
  • 2 msk mjölk

Instruktioner

  • Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa ordentligt till en jämn smet. Blanda samman det varma vattnet och kakaon i en skål. Vispa till det löst sig helt. Vispa sedan ner det i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd försiktigt ned dem tills allt blandat sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4. Denna smeten räcker till cirka 24st minicupcakes eller 12st normalstora. Grädda den i 180 grader. Minivarianten i cirka 15 minuter och den normala varianten i cirka 25minuter. De är klara när en sticka kommer ut ren. Ta ut dem och låt svalna helt på galler.

Chokladsmörkräm

  • Vispa smöret mjukt. Sikta ner kakao och florsocker, vispa ordentligt. Tillsätt mjölk till frostingen får rätt konsistens. Vispa länge till en luftig kräm. Spritsa eller bred på cupcakesen.
Author: Danielle