Go Back
Egen granola med choklad, serverad med turkisk yoghurt och banan

Chokladgranola

Inget betyg än
Knaprig, hemgjord granola med nötter, frön, russin och en härlig chokladsmak.

Ingredienser

  • 300 g havregryn
  • 120 g honung kan bytas mot agavesirap eller lönnsirap
  • 60 g kokosolja
  • 30 g kokos riven
  • 30 g kakao
  • 80 g nötter valfria
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl russin att blanda ner i färdig granola

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienser utom russinen. Blanda ordentligt så att vätskan blandar sig jämnt i havregrynen och nötterna. Täck en plåt med bakplåtspapper. Häll ut granolan och bred ut den i ett jämnt lager. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Bryt sedan upp det i mindre bitar. Blanda ner russin och häll över allt i en burk med lock. Förvaras i lufttät burk i upp till tre veckor.
Author: Danielle
Måltid: Brunch, Frukost