Go Back

Chocolate Chip Cookie i gjutgärnspanna

Inget betyg än

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 2/3 dl farinsocker eller ljust muscavado
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1/2 msk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 450 g choklad kan minskas om du vill

Instruktioner

  • Mixa samman det mjuka smöret och sockret till en jämn smet med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Häll i resten av ingredienserna och vispa på låg hastighet. Blanda samman det sista med träslev. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen. Smörj gjutjärnspannan och tryck ner degen. Tryck ut den så att den blir jämn och går ner ordentligt i kanterna. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter. Det är lite svårt att säga tiden exakt eftersom det beror mycket på hur väl gjutjärnet värmer kakan underifrån. Kakan ska vara fast i mitten och fått fin färg. Om du inte bakar i gjutjärnspanna krävs det nog lite längre gräddningstid.
Author: Danielle