Ta fram smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt.
Knaperstek baconskivorna. Jag gillar att steka mina i ugnen så slipper jag stänket på spisen. När de är riktigt krispiga, låt dem rinna av väl på hushållpapper. Hacka baconskivorna grovt när de svalnat och är stela. Ställ åt sidan.
Sikta samman vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke. Ställ åt sidan.
Vispa det mjuka smöret, socker och farinsocker till en jämn smet. Tillsätt lite av mjölmixen i taget och blanda samman till en smulig deg.
Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen tillsammans med hackat bacon. Blanda samman till en deg. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Degen kan kylas i upp till 24 timmar.
Skopa upp degen med glasskopa och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper på. Tänk på att ge dem ordentligt med utrymme. Grädda i 175 grader i 15 minuter för stora cookies. Om du gör minde så korta ner gräddningstiden något. Låt svalna lite på plåten och för sedan över dem för att svalna helt på galler. Förvara i en lufttät burk i kylskåpet.