Go Back

Cannelloni med spenat

Inget betyg än
God och krämig cannelloni fylld med cream cheese och spenat. Gräddad på en bädd av tomatsås med balsamvinäger och basilika och toppas med parmesan.
Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 1 timme 25 minuter

Ingredienser

  • 2 pkt lasagneplattor färska
  • 50 g parmesan finriven
  • 2 dl grädde

Tomatsås

  • 2 pkt krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 4 msk basilika finhackad

Fyllning

  • 200 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g spenat grovhackad
  • 1 näve basilika grovhackad
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Börja med att koka tomatsåsen. Hacka den gula löken fint och fräs den i lite olivolja i en kastrull tills den blir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt finhackad vitlök och låt steka med i cirka en minut. Häll i krossade tomater och balsamvinäger. Sänk temperaturen till låg och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i cirka 45 minuter. Ta av från värmen och smaka av med basilika. Häll såsen i botten på en stor ugnsform och låt svalna lite.
  • Blanda samman creme cheese och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Hacka spenat och basilika grovt och blanda ner i fyllningen.
  • Ta en klick av fyllningen och lägg längst kortsidan av en färsk lasagneplatta. Rulla ihop och lägg rullen med öppningen nedåt i formen med tomatsås i botten. Fortsätt rulla lasagneplattorna med fyllningen och lägg jämnt fördelat i ugnsformen. När alla lasagneplattor är rullade, riv parmesan över hela formen och häll över grädden.
  • Grädda i 225 grader i cirka 20-25 minuter.
Author: Danielle
Måltid: Huvudrätt
Specialkost: Vegetarisk (lakto-ovo)
Tillagningssätt: Gratinerad