God och krämig cannelloni fylld med cream cheese och spenat. Gräddad på en bädd av tomatsås med balsamvinäger och basilika och toppas med parmesan.
Förberedelser 1 timmet
Tillagningstid 25 minuterminuter
Total tid 1 timmet25 minuterminuter
Ingredienser
2pktlasagneplattorfärska
50gparmesanfinriven
2dlgrädde
Tomatsås
2pktkrossade tomater
1stgul lök
2stvitlöksklyftor
2mskbalsamvinäger
salt och peppar
4mskbasilikafinhackad
Fyllning
200gcream cheese
2dlcrème fraiche
150gspenatgrovhackad
1nävebasilikagrovhackad
salt och peppar
Instruktioner
Börja med att koka tomatsåsen. Hacka den gula löken fint och fräs den i lite olivolja i en kastrull tills den blir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt finhackad vitlök och låt steka med i cirka en minut. Häll i krossade tomater och balsamvinäger. Sänk temperaturen till låg och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i cirka 45 minuter. Ta av från värmen och smaka av med basilika. Häll såsen i botten på en stor ugnsform och låt svalna lite.
Blanda samman creme cheese och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Hacka spenat och basilika grovt och blanda ner i fyllningen.
Ta en klick av fyllningen och lägg längst kortsidan av en färsk lasagneplatta. Rulla ihop och lägg rullen med öppningen nedåt i formen med tomatsås i botten. Fortsätt rulla lasagneplattorna med fyllningen och lägg jämnt fördelat i ugnsformen. När alla lasagneplattor är rullade, riv parmesan över hela formen och häll över grädden.