Go Back
+ servings
Brownies med svarta bönor

Black Been Brownies

Inget betyg än
Nyttigare brownies gjorde på svarta bönor som är saftiga och mörkt chokladiga.
Servings 16 st
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter

Ingredienser

  • 12 st dadlar
  • 0,5 dl agavesirap
  • 300 g svarta bönor 1 pkt avrunnet
  • 4 st ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare. Mixa dem tillsammans med agavesirap till en jämn kräm. Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten och häll sedan i dem i matberedaren och mixa. Tillsätt ett ägg i taget och mixa till en slät och jämn smet. Skrapa kanterna på matberedaren så allt mixas ordentligt. Tillsätt kakao, kokosolja, vaniljpulver och bakpulver och mixa samman. Om du vill kan du variera receptet här med olika smaksättningar, se nedan. Klä en form, ca 20x20cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter. Låt svalna helt och skär sedan i bitar. Förvaras i kylskåpet. Går också bra att frysa och tina upp i kylskåp eller rumstemperatur. Jag rekommenderar inte att tina dem i mikrovågsugnen.

Anteckning

Jag har testat flera olika smaker på dessa Black Bean Brownies och här är några:
- 1dl chocolate chips för en extra chokladkick (min favorit).
- Istället för kokosoljan, 0,5-1dl jordnötssmör beroende på hur mycket jordnötssmak du vill ha.
- 11/2msk pepparkakskryddor och 1dl kokosmjöl istället för kakao så blir det mjuk pepparkaka.
- 2 tsk snabbkaffepulver uppblandat i lika mycket varmt vatten för en mild kaffesmak
Author: Danielle