Go Back

Banoffeepaj deluxe

Inget betyg än

Ingredienser

Botten

  • 15 st digestivekex
  • 100 g smör smält

Fudgekräm

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk sirap ljus
  • 100 g mörk choklad
  • 75 g smör

Fyllning

  • 400 g karamelliserad mjölk cirka
  • 3-4 st bananer
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

Botten

  • Mixa digestivekex tillsammans med smält smör så att det blir en grynig massa. Smörj en springform och tryck ut massan i botten och upp en bit på kanterna. Grädda ca 7 min i 175 grader. Låt svalna.

Fudgekräm

  • Koka grädde, socker, sirap och choklad. Låt koka upp och koka cirka 20 minuter. Ta kastrullen i från plattan och vispa ner smöret. Rör tills smöret smält. Låt svalna.

Fyllning

  • Bred den karamelliserade mjölken på botten av pajskalet. Skiva bananer över och fördela dem jämt. Bred fudgekrämen över bananerna. Vispa grädden och servera den som tillbehör. På så vis går det lätt att förbereda pajen i god tid.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt