Go Back

Äppelpaj med mandelmassa

Inget betyg än
Förberedelser 40 minuter
Tillagningstid 40 minuter

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 150 g smör

Fyllning

  • 3 st äpple skalade och skivade
  • 150 g mandelmassa riven
  • 1 tsk kardemummakärnor mortlade

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Knåda ihop till en smulig deg. Smörj en pajform. Skala och skiva äpplena, lägg i dem i formen och fördela den rivna mandelmassan över. Strö den mortlade kardemumman och sist fördelar du smulpajdegen över. Grädda i 200℃ i cirka 40 minuter. Pajen är färdig när den fått lite färg. Det är också gott att byta ut äpplena mot päron. Serveras med vispad creme fraiche, sötad med lite vaniljnsocker.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt, Fika