Go Back

Gilberts Lunsaringar

Portioner 40 st

Ingredienser

  • 5 dl grädde gärna lite sur
  • 2 msk potatismjöl
  • 1,5 dl socker
  • 2-3 msk hjorthornsalt
  • 8 dl mjöl

Instruktioner

  • Vispa den sura grädden lätt, blanda i socker, potatismjöl och hjorthornsalt och rör väl. Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i två delar. Dela varje del i 20 bitar. Rulla bitarna till längder och korsa de båda ändarna så att en ring formas. Tryck till i skarven och skär bort de båda överflödiga ändarna. Rulla degsnutten du skar bort ihop med nästa bit osv. Lägg ringarna på bakpappersklädda plåtar och grädda i 200 grader i 20-25minuter. Låt dem svalna på galler och lägg dem i en burk. Detta receptet räcker till 40st lunsaringar. De håller ganska så länge i en burk, och ska vara torra, det är ju lite poängen med "kaffedopp".

Anteckning

Jättebra recept ifall man har ett paket grädde som gått ut i datum. Jag brukar slänga in paketet i frysen och tina till en annan dag ifall jag inte hinner baka just då.
Författare: Danielle