Go Back
Skriv ut

Saffranskladdkaka

Författare Danielle

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 påse saffran (1/2g)
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl

Serveras ev. med lingongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lingon mosade

Instruktioner

  • Smält smöret tillsammans med den vita chokladen på låg temperatur. Tillsätt saffran och ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Häll i chokladblandningen och rör tills allt blandat sig. Sikta ner vetemjölet och vänd sedan försiktigt ner det med slickepott. Häll smeten i en smord form springform med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen för att kallna helt.
  • Vispa grädden, blanda ner mosade lingon. Ta lite i taget och smaka av tills det smakar så mycket som du tycker passar. Dekorera eventuellt med lite frysta lingon.