Go Back
frukostmuffins

Nyttiga frukostmuffins

Portioner 15 st

Ingredienser

  • 2 dl fiberberikade havregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 0,5 dl majsmjöl finmalt
  • 0,75 dl stevia
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 2 st bananer mosade
  • 2 1/2 dl havremjölk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 st ägg
  • 1 dl russin

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mosa bananerna och lägg dem i en annan skål. Tillsätt havremjölk, rapsolja och ägg, vispa ihop till en jämn smet. Häll bananblandningen i skålen med de torre ingredienserna och rör om tills allt blandat sig. Blanda ner russinen. Smörj en muffinsplåt ordentligt med olja eller använd muffinsformar i silicon. Klicka ut smeten så att formarna fylls till cirka 2/3. Smeten räcker till ungefär 15st muffins. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. En sticka ska komma ut ren när de är klara. Låt svalna en stund i plåten och vänd den sedan försiktigt upp och ned mot en skärbräda. Eller plocka försiktigt ut muffinsarna ur siliconformarna och låt dem svalna helt på galler. Lägg den i en bruk eller en påse och frys dem när de är helt kalla.
Författare: Danielle