Go Back
+ servings
blondies staplade på varandra.

Enkla blondies

5 från 1 röst
Sega och lite kladdiga blondies med hackad mörk choklad. De är superenkla att baka och receptet kräver inte så många ingredienser.
Servings 9 bitar
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 2,3 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2,3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad hackad (kan uteslutas)

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull över låg värme. Ta av från plattan och rör ner sockret. Se till att det blandar sig ordentligt.
  • Tillsätt ägget och vispa tills allt blandat ihop sig. Sikta ner vetemjöl, salt och vaniljpulver. Vänd ihop allt försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  • Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
  • Klä en form, ca 20x20 cm, men bakplåtspapper. Häll i smeten och släta till den så att den fördelar sig jämnt i formen.
  • Grädda i cirka 20 minuter i 175°C (160°C varmluft) i cirka 20 minuter. Du vill inte överbaka kakan så håll koll på den och ta ut den när den är lite kladdig i mitten men inte direkt lös.
  • Låt svalna och skär sedan i bitar. Det är oftast lättast att skära snygga bitar när blondies är kylskåpskalla.
Author: Danielle
Måltid: Fika