Go Back
Skriv ut

Syltsnitt

Portioner 8 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 125 g smör rumstempererat
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 2 dl sylt

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienserna utom sylten till en smulig deg. Klä en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Ta den största delen av degen, lämna ungefär 1/4, och tryck ut den i formen. Bred sylt över den uttryckta degen. Smula sedan över ett jämnt lager av de kvarvarande degen. Grädda i 175 grader i 35 till 40 minuter. Kakan ska ha fått en fin gyllene färg. Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar. Jag skar ganska stora rektangulära bitar som jag sedan skar ytterligare en gång diagonalt för att få snittar. Men det går såklart bra att skära vanliga fyrkantiga bitar också.