Go Back
Skriv ut

Jordnötsmousse med oreos

Portioner 4 portioner
Författare Danielle

Ingredienser

  • 100 g jordnötssmör
  • 100 g cream cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • ev. flingsalt om jordnötssmöret är osaltat.
  • 9 st Oreos + extra för dekorering
  • 1 msk smör smält

Instruktioner

  • Blanda samman jordnötssmör och cream cheese till en jämn kräm. Tillsätt florsockret och 1 dl av ovispad grädde. Vispa samman försiktigt tills det är jämnt och krämigt. Smaksätt med vaniljpulver och ev. salt om du använder osaltat jordnötssmör som jag har gjort. Vispa den resterande grädden i en annan bunke. Rör ner hälften av den vispade grädden i moussen tills allt är ihopblandat. Vänd sedan försiktigt ner den andra delen av den vispade grädden och försök behålla så mycket volym som möjligt.
  • Krossa oreos riktigt fint, en matberedare är bra att använda här. Blanda samman med smält smör. Fördela hälften av krosset i botten på fyra glas. Lägg över hälften av moussen. Om man har kupade glas kan det vara enklast att spritsa moussen för att inte kladda så mycket. Fördela sedan resterande oreos och därefter resten av moussen. Dekorera med lite kakao och ett oreokex precis innan servering. Det hade också varit gott med lite hackade jordnötter. Moussen går bra att förvara en dag i kylskåp, den blir lite tjockare men är fortfarande lika god!