Go Back
Double chocolate muffins
Skriv ut

Chokladmuffins

Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 125 g osaltat smör rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl yoghurt grekisk
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 150 g mörk choklad hackad

Instruktioner

  • Vispa socker och smör mjukt och krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn smet. Blanda samman yoghurt och mjölk, tillsätt det lite i taget.
  • Blanda samman vetemjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Vispa ihop det med en ballongvisp för att blanda samman och få bort klumpar. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda försiktigt ihop allt med en slickepott. Tillsätt chokladen och vänd ner den så att den blandar sig genom hela smeten.
  • Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna 2/3, det går lätt och smidigt med en glasskopa som har en roterande arm. Grädda i 190 grader i cirka 25 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Låt svalna några minuter i formen och ta sedan ut dem och ställ dem att svalna på ett galler.