Go Back
Skriv ut

Pannacotta med hallon

Portioner 6 portioner
Författare Danielle

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 3 msk socker
  • 2 st gelatinblad blötlagda

Hallongelé

  • 1,5 dl hallon tinade
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 st gelatinblad

Instruktioner

  • Lägg två gelatinblad i kallt vatten och låt stå cirka 5 minuter. Koka upp grädden med socker och vaniljsocker. Krama ut gelatinbladen och vispa ner dem i grädden ett i taget. Låt svalna något. Häll sedan upp på små väl rengjorda glas och ställ i kylen för att stelna. När de har stelnat helt, påbörja hallongelén.

Hallongelé

  • Lägg ett gelatinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp hallon och vatten med sockret. Mosa till en jämn smet och skumma av. Krama ur gelatinbladet och vispa ner det i hallonsåsen. Låt svalna något. Fördela sedan ovanför vaniljpannacottan och ställ återigen in glasen i kylen. Servera när hallongelén stelnat helt. Det går bra att förbereda och göra dem dagen innan.