Go Back

Glutenfri banankaka

4 från 1 röst
Portioner 10

Ingredienser

  • 1 dl rapsolja
  • 0,75 dl mandelmjölk osötad
  • 2 st ägg
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk kanel mald
  • 0,5 tsk kardemumma mald
  • 1 krm ingefära mald
  • 1 krm nejlikor malda
  • 2 st bananer mosade
  • 1-2 msk honung efter sötman på bananerna
  • 1 dl krossade pekannötter till topping

Instruktioner

  • Vispa samma olja, mandelmjölk och ägg. Tillsätt kokosmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver, salt och kryddor. Blanda samman till en jämn smet. Mosa bananerna och blanda ner dem, tillsätt 1 msk honung och smaka av om det behövs mer, tillsätt i så fall lite till.
  • Smörj en form, ca 20 cm i diameter, och häll i smeten. Strö över krossade pekannötter och grädda i 175 grader i cirka 30 minuter eller tills kakan fått fin färg och är fast. Låt svalna helt innan servering.
Författare: Danielle