Go Back
Skriv ut

Glutenfria mandelbakelser

Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 2 msk mandelmjölk
  • 130 g smör osaltat och rumstempererat
  • 100 g socker
  • 3 st ägg separerade
  • 240 g mandelmjöl
  • 1/2 tsk kardemumma mald
  • bittermandelessens efter smak

Instruktioner

  • Smält den vita chokladen tillsammans med mandelmjölk på låg värme, ställ åt sidan. Vispa samman smöret och sockret till en ljus kräm. Separera äggen och tillsätt äggulorna i smörkrämen och vispa ihop ordentligt. Tillsätt den smälta chokladen, mandelmjöl, kardemumma och bittermandelessens. Blanda ihop till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vän försiktigt ner skummet i smeten. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Det går bra att använda en fyrkantig form, ca 20x20 cm, om man vill skära i bitar direkt men det går också bra att grädda i en springform om man vill servera som en tårta. Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter. Lägg gärna lite folie över de sista 10 min om du inte vill att kakan ska få för mycket färg. Låt svalna helt och låt stå en sund därefter i kylskåpet så kakan blir helt kall. Servera med vispad grädde.