Go Back
paj med pumpa till Halloween
Skriv ut

Pumpapaj

Förberedelser 2 timmar
Tillagningstid 1 timme
Total tid 3 timmar
Portioner 12 portioner
Författare Danielle

Ingredienser

  • 1 kg Butternutpumpa

Pajskal

  • 150 g kallt smör osaltat
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 425 g pumpapuré
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 tsk kanel mald
  • 0,25 tsk nejlika mald
  • 0,5 tsk muskot mald
  • 0,5 tsk ingefära mald
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Dela pumpan i två halvor och skrapa ur fröna. Ringla lite olivolja på en plåt och rosta pumpahalvorna i 175 grader i cirka en timme eller tills de är mjuka. Låt svalna något. Gröp ur köttet och mixa det till en slät kräm. Lägg några pappershanddukar i en finmaskig sil eller använd en silduk. Sila pumpapurén så att så mycket som möjligt av vattnet försvinner.

Pajdeg

  • Lägg alla ingredienser till pajdegen i en mixer och mixa snabbt ihop till en deg. Mixa inte för länge utan bara precis tills degen börjar gå ihop. Tryck ut i en smord pajform eller en springform. Gör kanten ganska hög så att fyllningen får plats. Ställ i kylskåpet.

Fyllning

  • Vispa upp äggen lätt, blanda ner pumpapuré och kondenserad mjölk. Tillsätt kryddor och salt. Blanda samman till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i cirka en timme. Fyllningen ska ha stelnat och pajen ska ha fått fin färg. Låt svalna och ställ sedan i kylen så att den blir helt kall. Servera kall med vaniljglass eller vispad grädde.

Anteckning