Skriv ut

Snickerdoodles

Författare Martha Stewart

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 225 g smör osaltat och rumstempererat
  • 3,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk kanel

Instruktioner

  • Dela det rumsvarma smöret i kuber och lägg det i en skål. Tillsätt socker och vispa till en ljus och krämig massa. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Sikta ner det i äggsmeten lite i taget. Blanda samman till en jämn deg.
  • Blanda samman 2 msk socker och 2 tsk kanel i en mindre skål. Rulla degen i bollar, cirka 3 cm i diameter. Rulla därefter bollarna i kanelsockret så att de täcks helt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ha gott om utrymme mellan kakorna för de flyter ut en del. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna på plåten i några minuter. Överför därefter till galler och låt svalna helt. Förvaras bäst i frysen men håller några dagar i en burk i rumstemperatur.