Kakor med tranbär och pecannötter gjorda på mördeg
Skriv ut

Cranberry Pecan Cookies

Författare Danielle

Ingredienser

  • 150 g smör osaltat
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 1 dl tranbär torkade och hackde
  • 1 dl pecannötter hackade

Instruktioner

  • I en matberedare mixa samman kallt smör, socker, vetemjöl, salt och vaniljpulver till en smulig deg. Hacka tranbär och pecannötter och tillsätt dem. Mixa snabbt ihop så att alla ingredienser blandar sig. Tryck ihop till en deg och rulla den till en lång rulle, cirka 4 cm i diameter. Rulla in i plastfolie och lägg i kylskåpet i minst 30 minuter så att degen stelnar. Det blir mycket lättare att skära om degen är riktigt kall. Skär i 0,5 - 1 cm breda skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills kakorna har fått fin färg. Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.