bikarbontasbröd med pepparkakskryddor
Skriv ut

Filmjölkslimpa med pepparkaka

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Total tid 1 timme 45 minuter
Portioner 2 limpor
Författare Danielle

Ingredienser

  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk kanel mald
  • 1 msk ingefära mald
  • 0,75 tsk nejlika mald
  • 0,5 tsk muskotnöt mald
  • 1 tsk kardemumma mald
  • 0,5 dl brödsirap
  • 2 dl russin
  • 1 l filmjölk

Instruktioner

  • Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sirap, russin och filmjölk och blanda till en jämn smet. Klä två brödformar med bakplåtspapper och fördela smeten mellan dem. Tryck ut smeten ordentligt i kanterna. Grädda i 175 grader i cirka 1,5 timmar. Bröden ska ha fått bra med färg och när man knackar på undersidan av bröden så ska det låta ihåligt. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna helt på galler. De håller några dagar i tätslutande påse i rumstemperatur. De går också utmärkt att frysa!