sås till glass med rabarber och ingefära
Skriv ut

Rabarbersås med ingefära

Författare Danielle

Ingredienser

  • 5 dl rabarber finhackade
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1-2 bitar syltad ingefära

Instruktioner

  • Skölj och hacka rabarbern fint. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Hacka ingefäran mycket fint och tillsätt den. Låt koka upp och låt koka i cirka 15 minuter eller tills rabarbern blivit mjuk och mosig. Använd en trä skred för att mosa ihop allt till en syltig sås. Beroende på hur fasta dina rabarber är och hur fint du hackat dem så tar kokningen olika lång tid. Men det går bra att förbereda tidigare på dagen eller till och med dagen innan. Tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare sås och mer socker ifall dina rabarber är mycket syrliga.
  • Självklart går det bra att använda färsk ingefära eller pulveriserad men den syltade ingefäran har en riktigt god smak som passar utmärkt till glass.