Nyttigare brownies med rödbetor
Skriv ut

Brownies med rödbeta

Tillagningstid 20 minuter
Total tid 1 timme 40 minuter
Portioner 9 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 3 st medelstora rödbetor ca 250 g
  • 3 st ägg
  • 0.,5 dl kokosolja
  • 1 dl glutenfritt mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  • Skrubba rödbetorna och skär av toppen och botten. Lägg dem i en ugnsform och gnid in dem med olivolja. Lägg över aluminiumfolie och baka dem i ugnen på 200 grader i ungefär en timme. Rödbetorna ska vara mjuka när man sticker en gaffel i dem. Låt dem svalna och när de är kalla nog att hantera skalar du dem med en skalkniv.
  • Ta fram mixern och lägg ner rödbetorna. Mixa tills de är finfördelade. Tillsätt olja och mixa igen, skrapa kanterna emellanåt. Tillsätt äggen ett i taget och mixa mellan varje. Nu bör det vara en jämn och slät kräm utan större bitar av rödbeta. Tillsätt glutenfritt mjöl, kakao, socker bakpulver och vaniljpulver och mixa till en slät smet. Hacka chokladen grovt och mixa ner den snabbt. Mixa inte för länge efter att du tillsatt chokladen.
  • Smörj en form, ca 20x20 cm, med kokosolja och klä den med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt i formen och grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Kakan ska vara fast med inte torr. Låt svalna i formen och skär sedan i nio bitar. Servera gärna lätt ljumna. Förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Anteckning

Adapted from Fit Foodie Finds