cupcakes med smak av rosor
Skriv ut

Rosencupcakes

Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 125 g smör smält
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk

Rosengrädde

  • 3 msk rosenblad torkade och hackade
  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk florsocker

Instruktioner

  • Blanda mjölet, sockret, vaniljsockret och bakpulvret i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret och häll i smeten i de torra ingredienserna. Blanda försiktigt samman till en slät smet. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna ungefär 2/3. Grädda i 190 grader i cirka 25 minuter eller tills de fått fin färg och en sticka kommer ut ren. Låt svalna på galler, inte i muffinsformen.
  • Vispa grädden men vaniljsockret och florsockret. Vänd försiktigt ner rosenhacket. Spritsa eller bred på cupcakesen. Dekorera med torra, rena rosor.
  • Om du vill täcka dem med roshack som på bilden till höger så penslar du cupcakesen med ovispad grädde och vänder dem i hackade och torkade rosenblad.