frallor med russin
Skriv ut

Russinfrallor

Portioner 20 frallor
Författare Danielle

Ingredienser

  • 0,5 dl kruskakli
  • 3 dl rågsikt
  • 5 dl kokande vatten
  • 0,5 dl olja
  • 2 dl russin
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl vatten fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 1 l vetemjöl

Instruktioner

  • Blanda rågsikten och kruskaklien i en skål. Koka upp vattnet och häll det över. Blanda samman, tillsätt oljan och russinen, täck över och låt svalna till fingervarmt.
  • Värm vattnet till fingervarmt och rör ut jästen i det. Häll ner det i bunken, tillsätt salt och sirap, blanda om. Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  • Knåda degen smidig, dela den i 20 bitar och rulla dem till bollar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under en bakduk.