Blåbärscupcakes med jordnötsfrosting
Skriv ut

Blåbärscupcakes med jordnötsfrosting

Portioner 10 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 0,75 dl jordnötssmör
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1,5 dl blåbär
  • 1 msk potatismjöl

Peanut butter cream cheese frosting

  • 200 g cream cheese
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 msk mjölk
  • 3 dl florsocker
  • 50 g blåbärspuré eller blåbärssylt

Instruktioner

  • Blanda blåbären med potatismjölet och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål, ställ åt sidan. Vispa smöret mjukt med elvisp. Tillsätt jordnötssmöret och äggen ett i taget, vispa ordentligt mellan varje. Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten i formarna. Fyll dem till cirka 3/4, det räcker till ungefär 10 st. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Ta upp dem ur plåten och låt dem svalna på galler.
  • Vispa cream cheesen mjuk och krämig med elvisp. Tillsätt jordnötssmöret och mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt florsockret lite i taget till önskad konsistens. Spritsa frostingen över asvalnade cupcakes och skeda över lite blåbärspuré.