havrekakor med flingsalt
Skriv ut

Havrekakor med flingsalt

Författare Danielle

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 7 dl havregryn
  • flingsalt

Instruktioner

  • Vispa smör och socker mjukt och krämigt. Tillsätt ägg och vatten och vispa till en jämn kräm. Blanda ner resten av ingredienserna utom flingsalt och knåda samman till en jämn deg. Rulla till bollar och lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och strö flingsalt över. Grädda i 175 grader i cirka 12 minuter.Kakorna ska ha fått fin färg men fortfarande vara lite mjuka. Låt svalna helt på galler.