Go Back
Skriv ut

Smalare cheesecake på yoghurt

Tillagningstid 35 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 10
Författare Danielle

Ingredienser

Botten

  • 130 g digestivekex
  • 60 g smör smält
  • 1 tsk kanel

Fyllning

  • 700 g grekisk yoghurt SILAD!
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 st ägg
  • 130 g socker

Topping

  • 300 g crème fraîche
  • 60 g socker

Instruktioner

  • Lägg yoghurten i en silduk eller ren kökshandduk. Låt rinna av. Krama ur så mycket vatten det bara går så att massan som blir kvar liknar creame cheese i konsistensen. Jag kramade bort mellan 150-200 g vatten. Så det som återstod var strax över 500 g.
  • Mixa digestivekexen till smulor och tillsätt det smälta smöret och kanel. Mixa till en fuktig massa. Smörj en form med löstagbar kant och lägg bakplåtspapper i botten. Lägg den smuliga massan i formen och tryck ut den ordentligt så den täcker hela bottnen.
  • Lägg den urkramade yoghurten i mixern tillsammans med ägg, vaniljpulver och socker. Mixa till en jämn kräm. Bred ut över digestivebottnen och grädda först i 5 minuter i 200 grader. Sänk sedan temperaturen till 175 grader och fortsätt grädda i 15 minuter.
  • Vispa ihop crème fraîche och socker. Ta ut cheesecaken ur ugnen och bred créme fraîche-smeten över. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 15 minuter. Ta ut cheesecaken och låt den bli rumstempererad ställ därefter i kakan i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylen minst två timmar innan servering. Servera gärna med varma bär.

Anteckning