Chokladcupcakes med jordnötter
Skriv ut

Peanut Butter Chocolate Cupcakes

Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl fiberberikade havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl jordnötter hackade

Chokladsmörkräm

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk konjak
  • Jordnötter hackade

Instruktioner

  • Vispa smöret mjukt med elvisp, tillsätt jordnötssmöret och vispa ihop det. Häll i äggen ett i taget och vispa noga emellan. Häll i mjölken och vispa ihop. Hälli resterande ingredienser och blanda samman försiktigt med en slickepott. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten mellan dem, den räcker till 12 st cupcakes. Grädda i 200grader i cirka 20-25minuter. Ta upp dem ur formen med hjälp av en matsked och låt kallna på galler.
  • Vispa smöret mjukt, häll i florsocker och kakao. Vispa länge tills det är mjukt, fluffigt och glansigt. Häll i konjak ifall du vill och vispa ihop det. Bred smörkrämen på cupcakesen och toppa med hackade jordnötter.