muffins jordgubbsgrädde
Skriv ut

Muffins med jordgubbsgrädde

Tillagningstid 25 minuter
Portioner 10 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 125 g smör
  • 1 st ägg
  • 2,5 dl mjölk

Jordgubbsgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk mixade jordgubbar frysta eller färska
  • 2 msk florsocker

Instruktioner

  • Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda samman vetemjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Rör ner mjölken och ägget i det smälta smöret. Blanda samman och rör försiktigt tills allt blandat sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Klicka ut smeten och fyll dem till 2/3, smeten räcker till cirka 10st muffins. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter. Ta ut muffinsen från plåten och låt dem svalna på galler.
  • Vispa grädden fluffigt. Mixa jordgubbarna och vänd försiktigt ned i grädden tillsammans med florsockret. Rör bara precis så att det blandat sig.
  • Skär snett in i muffinsarna så att du får ut en pyramid. Det ska alltså bli ett hål ned i muffinsen. Fyll hålet med grädde och skär av lite av inkråmet på locket så att det blir mer platt. Sätt locket på och dekorera med halverade jordgubbar.