Go Back
vindruvor vinbär paj
Skriv ut

Paj med vindruvor och vinbär

Portioner 10 portioner
Författare Danielle

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 1 nypa salt
  • 1-2 msk iskallt vatten

Fyllning

  • 0,5 l röda vinbär rensade och sköljda
  • 0,5 l vindruvor kärnfria
  • 2 msk smör smält
  • 1 msk citron pressad
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Smuldeg

  • 0,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk citronskal rivet

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop till en deg. Plasta degen och ställ den i kylskåpet för att vila i cirka 30 minuter.
  • Krossa vindruvor och vinbär lätt och blanda samman med smält smör och citronsaft. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna. Blanda samman till en smet.
  • Tryck ut pajdegen i en pajform, fyll formen med fyllningen. Grädda pajen i 200 grader i cirka 20 minuter.
  • Blanda samman ingredienserna till smuldegen. Ta ut pajen och strö över smuldegen. Grädda pajen i ytterligare 20-25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt pajen svalna och servera den kall.