muffins
Skriv ut

Muffins med päron och jordnötter

Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 50 g smör osaltat
  • 1,25 dl jordnötssmör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 st stort päron
  • saltade jordnötter

Instruktioner

  • Vispa smör, jordnötssmör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Vänd ner resten av ingredienserna försiktigt med slickepott. Rör så att det precis blandar sig.
  • Skala och kärna ur päronet. Dela det i små bitar. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut en matsked smet i varje. Lägg på päronbitarna och fördela resten av smeten över. Det räcker till 12-15 st muffins beroende på hur mycket päron du har i varje. Strö saltade jordnötter över. Grädda i cirka 25 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler.