Go Back
bröd med sirap
Skriv ut

Sirapslimpa

Portioner 2 limpor
Författare Danielle

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 5-7 dl rågsikt

Instruktioner

  • Smält smöret och blanda det med filmjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Tillsätt vetemjölet och rågsikten lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda i det sitta mjölet för hand. Jäs till dubbelstorlek under bakduk. Baka ut till två bröd och lägg i mjölade brödkorgar (eller brödformar) eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 40 min. Grädda i 225 grader i ca 40 min. Täck dem med folie efter halva tiden så de inte blir för mörka.