Go Back
Skriv ut

Lussebullar

Portioner 40 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 250 g Kesella
  • 1 g saffran
  • 2 dl baksirap vit
  • 0,5 tsk salt
  • 18 dl vetemjöl
  • 1 st ägg till pensling
  • russin till garnering

Instruktioner

  • Smält smöret, häll i mjölken, kesellan och saffran och rör tills det löst sig och är fingervarmt (ca 37 grader). Smula ner jästen i en bunke, häll över degvästkan och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt salt och baksirap. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen så att den blir smidig. Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
  • Dela degen i 40st bitar, rulla ut varje bit till en längd och snurra in ena änden åt ett håll och den andra åt det andra hållet tills de möts på mitten. Tryck ner ett russin i mitten på varje snurra. Låt läsa under bakduk i ca 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter i 225 grader.