Go Back
efterrätt maräng
Skriv ut

Marängtårta

Portioner 10 portioner
Författare Danielle

Ingredienser

Sockerkaksbotten

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 st äggulor
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Marängtopping

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 35 g mandelspån
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar

Instruktioner

  • Rör smör och socker mjukt och vitt. Tillsätt äggulorna och vispa ordentligt. Rör ner bakpulvret, vetemjölet och mjölken.
  • Vispa äggvitor till ett fast skum i en ren, torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa så att det blandar sig. Vänd eventuellt ner mandelspån i smeten.
  • Klä två springformar (24 cm i diameter) med bakplåtspapper. Bred först ut sockerkakssmeten i botten av formarna. Bred sedan över marängsmeten. Grädda kakorna i 150 grader i cirka 45 minuter. Låt dem svalna på galler. När de är kalla smält chokladen var för sig och rippla över bottnarna. Bred vispad grädde över den ena botten. Skriva över färska jordgubbar och lägg den andra botten över.