Go Back

Kalljästa äppelbröd

Portioner 8 st

Ingredienser

  • 5 dl kallt vatten
  • 0,5 paket jäst 25 g
  • 2 st äpplen fint tärnade
  • 5 dl rågsikt
  • 3 tsk salt
  • 5-6 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Knåda ordentligt i matberedaren, minst 5 minuter. Täck bunken med plastfolie och ställ att jäsa i kylskåpet över natten.
  • Baka ut degen, den räcker till 6-8 st bröd. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Pensla bröden med vatten och strö över havregryn och solrosfrön, snitta dem med en vass kniv. Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Sätt ugnen på högsta värme. Ställ in bröden och sänk till 180 grader. Grädda i cirka 25 minuter.
Författare: Danielle