kanel kakor
Skriv ut

Kanelbitar

Portioner 24 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 6,3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,25 tsk muskot riven
  • 4,5 dl farinsocker
  • 225 g smör osaltat och rumstempererat
  • 2 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker

Topping

  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel

Instruktioner

  • Vispa smöret mjukt tillsammans med farinsocker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Vispa ner salt, kanel och riven muskot. Vänd ner vetemjöl och bakpulver med en slickepott. Blanda till en jämn smet. Klä en form, ca 20x30cm men bakplåtspapper. Häll över smeten och släta till den. Smeten är ganska tjock så det kan vara bra att använda en oljad slickepott för att få smeten jämnt i formen. Blanda samman sockret och kanelen till toppingen och strö över kakan. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Kakan ska vara lätt kladdig när du tar ut den. Låt svalna helt och skär i lagom stora bitar. Räcker till ca 24 st.