Go Back
kladdkaka
Skriv ut

Kladdkaksmuffins

Portioner 14 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad 70%

Instruktioner

  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Smält smöret och blanda samman det med oljan och sirapen. Häll det i äggsmeten och rör om. Tillsätt vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt den också, rör försiktigt. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, den räcker till ca 14 st muffins. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter. Tänk på att de inte ska bli helt klara för då blir de inte kladdiga. Låt svalna. Servera tillsammans med färska bär och vispad grädde.

Anteckning

Adapted from Leila Lindholm