Go Back
knäckebröd
Skriv ut

Fröknäcke

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Total tid 1 timme 50 minuter
Författare Danielle

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 0,25 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl vatten kokande
  • Flingsalt att strö över

Instruktioner

  • Koka upp vatten och olja. Blanda samman mjölet och fröerna. Häll det kokande vattnet över mjölblandningen och blanda ordentligt. Låt svälla i 15 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryckt ut smeten på det. Tänk på att trycka ut den så tunt som möjligt. Strö över rikligt flingsalt. Grädda i cirka en timme i 150 grader. Om degen är lite tjockare krävs en längre gräddningstid, upp till 1,5 timmar. Bryt i lagom stora bitar när det svalnat.