Go Back
skorpor choklad
Skriv ut

Italienska chokladkakor

Författare Danielle

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g mandel hackad

Instruktioner

  • Rör smör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Rör försiktigt i de övriga ingredienserna och blanda ihop till en deg. Dela degen i fyra delar. Rulla till längder. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper och platta ut tills de är ungefär 8 cm breda. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och grädda i ytterligare 15 minuter. Låt svalna på galler.
  • Smält chokladen. Doppa eller pensla ändarna. Strö över hackad mandel. Låt stelna.