Muffins med hallon och lakrits
Skriv ut

Muffins med hallon och lakrits

Tillagningstid 25 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 120 g salt sill lösviktsgodis
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g smör rumstempererat
  • 0,7 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Hallon frysta eller färska

Instruktioner

  • Värm den salta sillen tillsammans med smör och vispgrädden i en teflonkastrull. Rör ofta så att det blandar sig ordentligt och inte bränner vid.  Allt kommer kanske inte att smälta men det gör inte så mycket. Låt svalna.
  • Vispa smör och socker mjukt och krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Häll i lakritssmeten och rör tills allt blandat sig. Vänd försiktigt ner vetemjöl och bakpulver. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till ungefär hälften. Tryck ner några hallon i varje form. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.