Go Back
muffins
Skriv ut

Cheesecakemuffins

Tillagningstid 25 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 2 dl hallon
  • 125 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Cheesecakesmet

  • 200 g cream cheese
  • 3 msk socker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Strössel

  • 50 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker

Instruktioner

  • Vispa smör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Blanda ner övriga ingredienser utom hallonen, var noga med att inte röra allt för häftigt. Vänd till sist mycket försiktigt ner hallonen i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ungefär hälften.
  • Vispa samman alla ingredienserna till cheesecakesmeten och klicka ut över muffinsarna. Knåda ihop alla ingredienserna till strösslet och smula det över cheesecakesmeten. Grädda muffinsarna i 175 grader i cirka 25 minuter eller tills de fått fin färg och en sticka kommer ut ren. Detta recept räcker till 12-15st muffins.