Go Back
Skriv ut

Tekakor med havre

Författare Danielle

Ingredienser

  • 0,5 l havregryn
  • 0,5 l mjölk
  • 0,5 l varmt vatten
  • 100 g jäst
  • 150 g smör smält och avsvalnat
  • 18 dl vetemjöl
  • 3 tsk salt
  • 2 msk socker

Instruktioner

  • Blanda havregrynen med mjölken och ställ dem att svälla i kylskåpet. Det tar mellan 30-60min. Rör ut jästen i det varma vattnet. Tillsätt de andra ingredienserna i omgångar och knåda degen ordentligt, helst i maskin. Degen ska vara ganska lös. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk.
  • Kavla ut degen på mjölat bakbord, ta ut kakor med mått och lägg på pappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Pensla dem med mjölk när de är varma och låt sedan svalna på galler.