Go Back
Skriv ut

Rostbröd med kaffe

Portioner 2 limpor
Författare Danielle

Ingredienser

  • 6 dl kaffe något avsvalnat
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 100 g honung
  • 1 msk salt
  • 1 dl majsmjöl
  • 10 dl fullkornsmjöl
  • 10 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Blanda kaffe och vatten, värm till ungefär 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan. Vispa tills jästen löst upp sig helt. Tillsätt honung. Blanda samman mjölen med saltet. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Knåda degen i degblandare i cirka åtta minuter. Knåda längre om du gör det för hand. Lägg degen i en stor oljad skål och täck löst med plastfolie och sedan en bakhandduk. Låt jäsa i cirka två timmar eller tills degen blivit dubbelt så stor.
  • Tryck ner degen i skålen med en knytnäve. Stjälp sedan upp den på ett mjölat bakbord och forma till två limpformade bitar. Smöra två brödformar och lägg över degbitarna i den. Täck med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Grädda limporna i 190 grader i cirka 45 minuter eller tills de fått fin färg och låter ihåligt när man knackar på undersidan. Låt svalna helt på galler innan du skär i dem.

Anteckning

Adapted from Alexandra Cooks