Go Back
hemgjord starkvinsglögg

Hemgjord glögg

Portioner 1 l

Ingredienser

  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 4-5 bitar kanel hel
  • 20 st kryddnejlikor
  • 1 bit ingefära ungefär lika stor som en tärning
  • 0,5 pomeransskal
  • 1 dl sprit
  • 1 flaska rödvin 0,75l
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver 4tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Ta fram en liten burk. Bryt kanelen och pomeransskalet i mindre bitar och lägg dem i burken. Lägg också i kardemumman, kryddnejlikorna och ingefäran. Häll på spriten. Låt stå i minst tre dagar och upp till en vecka.
  • Häll lite av vinet i en gryta och tillsätt socker och vaniljpulver. Låt sjuda tills sockret löst upp sig. Sila bort kryddorna från spriten och tillsätt den i grytan. Häll på resten av vinet och ta av grytan från plattan. Häll upp glöggen på väl rengjorda flaskor. Värm upp vis servering.

Anteckning

Eftersom det är alkohol och socker i glöggen så håller den sig i flera veckor om flaskorna är väl rengjorda. Förvara flaskorna i rumstemperatur.
Detta recept är lättsockrat och vill du ha en sötare glögg kan du öka sockermängden upp till det dubbla. Receptet kan med fördel dubblas eller flerdubblas. För en box med vin på 3l fyrdubblas receptet.
Författare: Danielle