Hålkakor
Skriv ut

Brödkakor

Tillagningstid 14 minuter
Total tid 3 timmar
Författare Danielle

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 2,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1,5 msk brödkryddor
  • 0,5 dl bödsirap
  • 1,4 l vetemjöl special + lite rågsikt.

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till cirka 37 grader. Häll smörblandningen över jästen och vispa tills den lös sig. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.
  • Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i lagom stora bitar och platta ut till rundlar, gör ett hål i mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på. Nagga kakorna med en gaffel. Låt jäsa i 30 min.
  • Grädda nederst i ugnen 200 grader ca 14 min. Pensla kakorna med sirap uppblandat med lite vatten efter du tagit ut dem.