Go Back
Skriv ut

Dumlepaj med banan

Portioner 10 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 påse Dumlekola Med andra ord det som är kvar i påsarna efter att alla som gått förbi köket nallat!
  • 2-3 st st bananer
  • Vaniljglass

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker och vaniljsocker direkt i kastrullen och rör runt. Tillsätt mjölet och bakpulvret och blanda ordentligt till en deg, låt svalna lite. Tryck ut i en pajform och förgrädda cirka 10 minuter i 175 grader. Ta ur dumlekolorna ur pappret och skär den på mitten eller i tre delar, fördelar kolorna över pajskalet. Såhär långt kan du förbereda pajen i förväg. Precis innan du ska sätta in pajen i ugnen, skiva över bananer så att det täcker kolorna. Grädda i 20-30 minuter i 200 grader eller tills dumlekolorna smält och bananerna fått lite färg. Bananerna kan inte skivas i förväg eftersom de blir fula i färgen. Servera med glass!